Ota Ševčík
V akátových a dubových sudech Oty Ševčíka zrají mimořádně harmonická a precizní vína.
Tento skromný perfekcionista má vinařství v krvi – jako dítě pomáhal ve vinohradu rodičům a v roce 1992 lahvoval první vlastní víno. Od té doby se kvalita jeho červených, bílých i oranžových vín drží (nejen) na české vinařské špičce a prezentuje terroir i povahu odrůd jako je Ryzlink vlašský, Chardonnay, Hibernal, Neuburger, Riesling, Sauvignon Blanc, Veltlínské zelené, Cabernet Sauvignon, Frankovka, Pinot Noir nebo Saint Laurent. Roční produkce z jeho bio vinic, které leží v okolí Bořetic, se pohybuje okolo 13 000 lahví a každá z nich dokazuje, že základ dobrého vína je právě ve vinici. Žádné umělé kvasinky, žádné čiření, ani filtrace. Místo zbytečných aditiv přidává Ota do vína kousek sebe samého: kombinaci pokory a rebelství.
Velkopavlovicko, Bořetice