Utopia Cider
Ivo a Eva nevybrali jméno pro svou malou cidrárnu v Tvrzi Sudkův Důl jen tak náhodou. Snaží se totiž dosáhnout utopického ideálu čistě naturálního cideru. A to se jim neskutečně daří. Jablka z rodinných sadů v okolí po sklizni putují do lisu, z lisu pak do starších 225l dubových sudů po červeném víně, které byly vyčištěny parní lázní. Zde mošt spontánně fermentuje, i malolakticky, a až do další sklizně, tedy celých 12 měsíců, tu i zraje na vlastních kalech. Bez jakýchkoliv dalších zásahů se pak již hotový cider stáčí, bez čerpadla, bez filtrace, bez pasterizace, samozřejmě bez takových berliček jako cukru, kyselin, taninů a podobných. Co sud, to malá šarže tří set lahví. Utopia cidery jsou zážitkem srovnatelným s víny. V ročníku 2018 v Utopii poprvé experimentují i s perlivým ciderem.
Stránka 1 z 1 - 8 položek celkem